Context is leading

Fasegewijze, contextgeoriënteerde en waardengedreven organisatieontwikkeling

Trainingen

Tijdens een training werk je aan de ontwikkeling van je persoonlijke competenties en vaardigheden. Jouw ontwikkelbehoeften en leerdoelen staan daarbij voorop. Door het beste uit jezelf te halen, draag je ook bij aan het succes van je organisatie. Zo ontstaat een  maximaal leerresultaat.

Een greep uit ons aanbod maatwerktrajecten:

Persoonlijke Coaching Compact

Wil je in korte tijd grote stappen maken in jouw persoonlijke ontwikkeling? En wil je dit via 1 op 1 gesprekken? Dan is Persoonlijke Coaching Compact het geschikte coachingstraject voor jou!
In 3 coachingsbijeenkomsten van 1,5 uur krijg je de handvatten aangereikt om jouw ontwikkelvraag te beantwoorden en om nieuw gedrag te vertalen naar jouw werk- en privéomgeving. Je reflecteert samen met de coach op jouw manier van handelen, zodat je je ook na de training blijft ontwikkelen.


Persoonlijke Coaching Intensief

Wil je op persoonlijk en professioneel vlak groeien? En wil je daarbij maximale persoonlijke ondersteuning? Kies voor het complete trainingsprogramma en combineer je training of je werk met Persoonlijke Coaching Intensief. In 5 coachingsbijeenkomsten van 1,5 uur leer je hoe je het maximale uit jezelf haalt. Samen met de coach werk je je persoonlijke doelen verder uit, je koppelt deze aan je werk en reflecteert op je nieuwe manier van handelen. Je maakt grote stappen op werk én privé.


Persoonlijke E-coaching

Ben je klaar voor de volgende stap in jouw persoonlijke effectiviteit? Kies dan voor Persoonlijke E-coaching van Context is Leading Academy. Onze senior gecertificeerde coach ondersteunt je bij het realiseren van nieuw gedrag in je dagelijkse praktijk. Dankzij de vele contactmomenten kun je op natuurlijke wijze jouw gedrag ontwikkelen en merk je direct persoonlijke en professionele groei. In 16 weken tijd behaal je duurzaam rendement vanuit je training én geef je jouw persoonlijke ontwikkeling een flinke boost.


Basistraining Leidinggeven

Ben jij op zoek naar praktische vaardigheden en inzichten om je rol als leidinggevende op een goede en positieve manier in te vullen? Wil jij leren om je medewerkers te motiveren en op een prettige wijze aan te sturen? In deze training ga je daarmee aan de slag. Je leert goed en professioneel leiding te geven en vergroot praktische vaardigheden die hierbij helpen. Je krijg inzicht in je eigen handelen en de effecten ervan en weet welke effectieve manier van leidinggeven bij jou past.


Coachend Leidinggeven

Als leidinggevende haal je het maximale uit je team door je medewerkers te stimuleren, begeleiden en motiveren om zich te ontwikkelen. De meest effectieve manier om dit te doen is door leiding te geven op een coachende wijze. In deze training ga je aan de slag met coachingsvaardigheden voor jou als leidinggevende. Je leert zo hoe je de potentiële kwaliteiten van je medewerkers ontwikkelt, zodat zij optimaal presteren. Onze ervaren en creatieve trainers verzorgen een innovatief programma.


Praktisch Leidinggeven

In deze Training Praktisch Leidinggeven ontwikkel je een eigen overtuigende stijl van leidinggeven. Je leert op verschillende niveaus communiceren, motiveren en delegeren. Je krijgt inzicht in je kwaliteiten en ontwikkelpunten als leidinggevende en leert om resultaatgericht en effectief leiding te geven. De trainers gaan hierbij in op lastige situaties die jij tegenkomt in je rol als leidinggevende in je organisatie. Door deze persoonsgerichte aanpak verbeter je doelgericht je persoonlijke stijl van leidinggeven.


Waardengedreven communicatie

In deze Training Waardengedreven communicatie krijg je inzicht in de verschillende waardensystemen en bijbehorende communicatievormen. Je leert aan te sluiten op de dominante drijfveren van de ander, om zodoende (sneller) aansluiting te krijgen bij je gesprekspartner. Immers, elk waardensysteem heeft een ‘eigen’ vorm van communicatie.

Waardengedreven communicatie; dat kan je leren.


Waardengedreven feedback geven

Vind jij het moeilijk om feedback te geven? Leer de beste inzichten en praktische technieken die je nodig hebt om helder te communiceren, aan te sluiten op de drijfveren van de feedbackontvanger en iemand op een constructieve wijze van feedback te voorzien.

De training Waardengedreven feedback geven is te volgen na de training Waardengedreven communicatie. Jouw feedback is immers net zoveel waard als het effect dat je met jouw feedback bij de ander genereer. Je moet jezelf dus goed kennen -welke dominante drijfveren je hebt- en je moet weten hoe je je gesprekspartner het beste feedback kunt geven, dus wat het beste bij je gesprekspartner aansluit op basis van zijn/haar dominante drijfveren.

De training Waardengedreven feedback geven is zowel met als zonder acteur te organiseren.

Het maximale uit deze training halen? Gebruik dan ons online feedbackformulier


Met een training echt het verschil maken.
Voor jezelf, voor je organisatie

Het succes van organisaties wordt bepaald door de mensen die er werken. Mensen die er als medewerker of ondernemer voor zorgen dat zij klanten beter bedienen, dat zij efficiënter met elkaar samenwerken en dat zij zich blijven door ontwikkelen.
Met onze trainingen spelen wij optimaal in op de ontwikkelbehoefte van mensen. Zodat zij echt het verschil kunnen maken.
Voor zichzelf, en dus meteen ook voor hun organisatie.

We blijven vernieuwen.
Zo halen we eruit wat erin zit

Leerrendement en return on investment staan bij ons voorop. Want dat is onze voorwaarde: leren moet leiden tot resultaat. Om er zeker van te zijn dat mensen eruit kunnen halen wat erin zit, blijven wij het vak voortdurend vernieuwen. Dat doen wij door actuele wetenschappelijke inzichten te vertalen naar praktische trainingstechnieken.Zo bieden wij mensen en organisaties alle trainingen die nodig zijn voor het werk, zowel in de open lijn als incompany.

Een maatwerkaanpak die écht werkt

Bij elk maatwerktraject zetten wij een breed palet aan kennis, interventies en werkvormen in. Zo maken we het verschil. Voor jou en jouw organisatie. Wij werken al jaren voor de top van het Nederlandse bedrijfsleven. Onze opdrachtgevers zijn succesvolle spelers op het gebied van accountancy, het bank- en verzekeringswezen, consultancy, energie, ICT, industrie, non-profit, rijksoverheid, provincies en gemeenten, telecom, zakelijke dienstverlening, zelfstandige bestuursorganen (ZBO’s) en de zorg. Voor hen ontwerpen wij maatwerk- en incompanytrajecten voor bijvoorbeeld leiderschap, management development, trainees en young potentials. Dankzij onze ruime expertise staan wij altijd garant voor een optimale, resultaatgerichte maatwerkaanpak.

© 2024 Context is leading

Thema door Anders Norén