Context is leading

Fasegewijze, contextgeoriënteerde en waardengedreven organisatieontwikkeling

Teamanalyse

Iedere manager kent het probleem: een team ‘loopt niet’ of je krijgt jouw team niet mee. Maar hoe breng je daar verandering in? Hoe krijg je een goedlopend team?

Met de teamanalyse van ContextisLeading krijg je inzicht in de motivatie en kracht van het team, waar valkuilen zijn, hoe de onderlinge interacties zijn en hoe drijfveren aansluiten bij de taken van het team.

De SD-testuitslagen van de afzonderlijke groepsleden worden verwerkt in een groepsprofiel.

Teambuilding en teamsamenstelling

De teamanalyse is bedoeld voor ondersteuning van teamtrainingen en teambuildingsessies. Deze teamtrainingen zijn uiterst waardevol voor het verbeteren van de samenwerking en communicatie binnen teams en het samenstellen van optimale teams.

  • Het maakt bijvoorbeeld duidelijk of de samenstelling van het team aansluit bij het takenpakket en de rol die het team vervult in de organisatie;
  • en of de onderlinge taakverdeling mogelijk anders en beter kan.

Daarnaast geeft een teamanalyse een beeld van de onderlinge relaties, waar eventuele knelpunten zijn en hoe deze kunnen worden opgelost. Teamleden leren waar hun eigen kracht ligt en die van anderen, wat de valkuilen zijn, en hoe ieder in de samenwerking het best tot zijn recht komt.© 2024 Context is leading

Thema door Anders Norén